selamat datang 2011

Assalamualaikum :D



HAPPY TWENTY ELEVEN

ahh for sure this one is the most lucky post for my 2010 . andd ahh obviously boleh tegok sendiri Dec2010 paling banyak post sebab cuti bosan duduk rumaa almost evryday blogging andd tak beragak sehari sampai dua tiga kali . hah layan jeh laa lepas ni sebuk memnjang .

ouh yeah in just about half an hour i'll be eighteen , * gettin older . andd of course makin mendewasakan diri . ouh today saya duduk rumah sajaa sambut new year . reason ? nak dgr sangat ?
NAHH AKU BAGI , BACA ELOKELOK .

this morning tekejut beruk bilaa Pn. KR kejut subuh pagi tadi dengar berita kepulangan TokTeh ke Rahmatullah . sekejap sangat , entah tak dengar kaba berita penyakit tibatiba Allah jemput tanpa notis . dengan tergesagesa bersiap pergi mandi pakai baju lawalawa mengadap Yang Maha Esa . odw pegi Melaka bapak ngntok tak hengat bangun jea dah smpai . agak lambat sikit sampai jemaah pun dah hampir selesai meng-kapankan jenazah . sayu tgk muka TokTeh . sejuk . takutnyaa dia ikat kain kapan tu . wangi :DD tibatiba air mata mengalir , untungnyaa dia pagi jumaat dia pergi . hari ni hari TokTeh , esok mungkin hari kita , siapa tahu kan . Al-fatihah .

teringat - waktu atok pergi dulu . masih ingat setiap apa yang jadi . mana boleh lupa kan , atok yang jaga dari kecik . menyesal tak sudah , terkilan atas semua yang berlaku . mana tak nya , Allah tu lebih sayang atok . macam manaa laa atok sekarang ye ? . sorang jea dekat sana . sunyi , eh korang tak takut ke ? masa nya akan tiba jugak , cuba masa yang membezakan .

banyak dugaan 2010 ni . banyak sangat mengajar aku erti kedewasaan diri . dengan kawankawan yang sentiasa mengatur langkah bersama membimbing kejalan kebenaran . sumpah kalau takdaa lah mereka , *espcially Bestie12* , aku takkan solat pun . untung laa Allah masih tunjukkan ke jalan kebenran . ada hikmah semuanya , andd tak lupaa iringan doa dari semuaa . macam yang kepeng selalu cakap :

kadangkadang kita nak rasa gembira , tapi Allah tak bagi ,
kadangkadang kita yang rasa bahagia , tapi Allah tak bagi ,
kadangkadang kita nak kemewahan , tapi Allah tak bagi ,
tapi ingatlah , sesungguhya Allah merancang sesuatu yang lebih istimewa
kalau kita sentiasa berteman dengan SABAR .

jadii , konklusinya disini ...
tak payah laa kaw nak bajet sangat dengan aku kaw keluar malam pegi konset tgk bunga api melaram dari malam sampai pagi . *tayah jeleskan aku lahh . kita tak tau apa akan jadi .* cett macam insaf sangat jeh . eh betul ni , cuba bayangkan tgh seronok tekinjakinja sekali bom hiroshima jatuh , NAHH ! sempat ke semua nya ? kot kaw sempat pun kaw subahat tau tak , nanti akan ditanya .

ALLAH TU MAHA MENGETAHUI

eh haa bunga api dah bunyi :DD SELAMAT TAHUN BARU .
semoga tahun baru ini lebih baik dari seribu tahun sebelumnya . InsyaAllah .

iloveyou

Assalamualaikum :D

hey so this week is just a not-an-awesome week at all for me . even its spreads wide through blogger and facebooker and not forgotten orang surau + kanakkanak + macikmacik jiran + geng cik kiah pekasam and of course footballer fans , about the winning of Malaysian Team last night . ouh Congrats :D . them and almost everyone iiisss happy . why should'nt they kan ? but me , huh where should i start ? *sigh . from one to another .. problems cames . and it end up just like usual - SUCKS ! and this time its WORST(S ) . i dont even know what had i done . and obviously i know it was my fault . my very big mistake . yeah thousands of sorries - but still im unforgiven . i understand andd for sure aku tak salahkan kaw .

is it hard to say iloveyou ? is it ? seriously ? its just a word . ouh yeah a very simple three word that hold one big duty to brings together two heart become one . *walaweyh sejak bila pandai nak jiwang ni haa ? . oke stop , back to the track . this love im talking about is not a very major issue in this country , mungkin . *bukan hubungan cinta yang tak mendapat jaminan islam sampai kes buang bayi menbiakbiak . ahh sudaah . or maybe its just me ... *im too paranoid i guess .

love is to universal . agree ? *angguk cepat . and it is unstoppable . agree ? *anguk lagii . and i assume evryone has the rights to be love . not just an assume , it is a MUST . mesti punyaa laa tak kira sehina mana pun kaw , mesti ada orang yang sayang . setuju ? *anguk cepat sambil angkat tangan kanan dan jerit WoopWoop . buat jangan tak buat ,

Allah tu Maha Melihat !

nahh asek tersasar keluar track ni ta pandai kawal stereng sungguh . *sajaa lah nak cakap dengan bangganya saya dah lulus Ujian Memandu dengan cemerlang pagi tadi . riak sunnguh . mm so again this is not an boy-girl love im talking about . persetankan semuaa itu .

HARR .. HARR .. HARR .. HARRAMM

this just reminded me of our empty talk *cakap kosong*hha . last time with my bestie12 :D
how often you say iloveyou to your mom?
how often you hug ur mum in a day ?
is it comfortable to share all your problems with your mom ?

andd i would GREEATTLY SAY YES . andd its just a routine for me to hug and kiss my mom .
*tak pecaya pegi tanya sendiri .

IT TAKES ONLY A MOMENT TO FALL IN LOVE ,
BUT A YEAR TO HATE / FORGET

itu yang dia selalu cakap

that is the most powerful word u gave me the day we get closer . andd from that makes me more confident about your word 'iloveyou' in each of your letter . *naah bersurat macam orang duludulu .

but now ? apa dah jadii ? apa jadi dengan janji kaw haa ? each and every word came out from your mouth - as fresh as *kegembiraan bola sepak* dalam hati aku ni . that is the way i treat people i love .

once i said i love then i love , a second is hate it will be forever

last word u gave me .
my heart breaking into pieces you know
nahh , sampai hati kaw kan :'(
than that will be our last conversation .
thanksyou so much i'll appreciate evrythng u had done to me :DD

( spelling & grammar rosak )
*macam mana laa nak jadi teacher english cengini .

terima kasih sudi membaca even this post takda kene mengena dengan kamu semua
andd to you , yess awak tau kan saya tulis pasal awak :)






Bullu :D



Bruno Mars - Move On

(whooo whoooo)

How do I end up in the same old place,
faced again with the same mistakes,
so stubborn thinkin I know what is right,
but life proves me wrong everytime,
takin roads that lead me nowhere,
how do I expect to get there,
but when will I learn to just put you first.

(Chorus)
I come to you now when I need you,
but why do I wait to come see you,
I always try to do this on my own but I was wrong cause only with you can I move on. Can I move on.

(oh)

When I awake it's you that makes
me strong,
and I know that you've been with me all along,
so many times I begin to close my eyes and listen to my heart,
with you life is so easy why do I
make it hard,
oh takin roads that lead me nowhere how do I expect to get there when will I Learn to just put you first.

(hey!)
(Chorus)
I come to you now when I need you,
but why do I wait to come see you,
I always try to do this on my own but I was wrong cause only with you can I move on.

I get out of my own way, let you have your way.
Cause I realize Im no god on my own,
I'm there for you, I'll sell for you
I can't live without you. Noooo

(Chorus)
I come to you now when I need you, why do I wait to come see you,
I always try to do this on my own but I was wrong, I was wrong, I was wrong. With only you, only you, with only you. Can I move on, can I move on, can I move on,



... BERHENTI BERDRAMA ...

norzieazureenazizi

Assalamualaikum :DD

heyy so today takdaa mood langung nak blog-walking , *naah selalu sign-in jea terus angkat tongkat sambil pakai spek mata hitam gaya alaala orang buta pergi shooping jalan dari belog ke belog cari idea . ni haa lepas makan sampai kenyang mata pun dah sepusepu mintak tutup kedai . campur pulak kepala celaru dalam dilema nak guna beg apa pack baju PLKN .* nahh itu pun jadi isu .teringat jugak janji nak pegi rumah una tepaksa cancel sebab lesen tak setelsetel . tersangkut pulak kenangan abang Atai hon depan rumah pagi tadi sebab lambat . grr *serbasalah menyelubungi badan se-selesa selimut menyelubungi badan pagi tadi sampai
ponteng subuh . dah teringat pulak nak buat QA nozie yang dia suruh haritu . buat yang ini dulu yang lain nanti setel .




1 . Bagi saya satu Nickname
- KODOK .

2 . Am i disturbing you ?

- tak kan pernah .

3 . Advice ?

- JANGAN IKUT ORANG SANGAT LAA

4 . hate / love me ?

- *belah dada tanya selera . grr

5 . first time we met ?

- grr , malu nak cerita . ingat tak aku nanges depan loker kaw dulu ? siap masuk dalam loker nak sorok muka malu punya pasal . hha . KEMBOJA RAWKS BEBEH ! *sumpah malu .

6 . your first exprssion when we met .

- awak sangat kerinting beb !

7 . characteristic in one word .

- caring :) * awak snggup jaga saya bila saya demam even awak demam lagi teruk .

8 . Good Attitude ?

- sangat periang
- otak kreatif *tk penah bosan mengumpat dengan kaw .
- rajin menolong *tapi tolong cikgu malass .

9 . Bad Attitude ?

- tidur dalam kelas
- suka bukak stokin waktu cikgu mengajar
- gelak yang terlampau OVER

10 . thing that make u remind of me .

- POOH :D
- tahi lalat awak :DD
- gelak OVER * siapaa yg nafikan gelak awak memang munafik
- stars * dulu kita suka tengok bintang sambil mengumpat minah countryshock tu ken .

11 . song that make you think of me

-kenangan terindah *awak suka menyanyi dlm kelas lagilagi waktu cikguYusof :)

12 . my name in your contact handphone number

- BEE azizi
*naahh , aku ken ada scndal dgn bapak kaw .

13 . a secret to share

- aku penah ada hati dekat kaw *NAAHH MELAPAUU ! tipuu jeaa tu .

14 . who am i in your heart .

- *kejap nak chck - awak dalam sangat dalam hati ni , susah nak kenalpasti siapa awak sebenarnya , HHA

15 . have we ever fight ?

- GAHH , siapa je yang taktau waktu kita gaduh tu ?

terima kasih selama 2tahun bermula dari sekdar kenalan , dorm-mates , classmates , rakan , kawan , kembar :DD tidur sekatil sebantal , mandi setoilet setowel se-kain basahan , makan semeja suapsuap , menjadi sahabat terus meloncat macam katak jadi sehatisejiwa .

walimatulurus

Assalamualikum :DD

hey so Alhamdulillah everything went smoothly . wedding cousin saya berjalan lancar tanpa sebarang tmbakmenembak dah hujanributtaufan . duhh ,penat mengelilingi dunia carik baju merah tak jumpaa lastlast pakai jaa baju lamaa pink pulak , ahh sukaa hati laa bukan aku yang kawen . lari temaa pun takpee laa ken .banyak gilaa makan almaklumlah suka hati nak amek sendiri kat dapur kan , selang dua jam perut proses makanan dah sumbat lagi .semput perut ni memproses makanan . so sekarang dah balik rumah :) fuhh legaa .

ambooi merahnyaa makngah . *ayatayat tetamu yang datang , dari 10 yg datang , almost 7 cakap bndee yang samaa . sumpah nak gelak .
kak iedaa :DD
akad nikah :)
menggeletar tak keruan kak ida waktu akad nikah ^-^
purple :) kenduri di pihak lelaki .


mata yang bermakna

Assalamualaikum :DD

berkenyit sana terkenyit sini -mata menunjukkan kegatalan terlampau dengan hadirnya merah menyala sambil berair menitik tanpa henti *hiperbola dah tu .ergh ta tahan sakit mataa dari sblum exam ta elokelok lagii .pedih tak menahan rasaa macam nak bertukar jadi serigala jadian pun adaa *sigh . tangan ni pun satu *eh duaa ,HHA . tapi yang satu ni extra gedik sukaa mengeliat mata ni ta habishabis . kalau macm ni sampai bilaa pun tak elokelok . eh horror kott tgk mata sendiri depan cermin :(


images dari google - ta snggup letak gambaa mata sendiri nnti tade sapee nak kawan dah :(
eh eh , bilaa laa mata ni nak sehat putih suci bersih bersinar semulaa .lagipun penting mata yang bersinar untuk proses pencarian jodoh *enth ada kne mngne ke tak .

penjagaan mata :

1. mata yang sihat lahir daripada individu yang sihat :)
jalanilah pemakanan seimbang means makan sayuran banyakbanyak supaya mata dapat segala vitamin yang dperlukan selain dapat menambahkan super vision untuk melihat lebih jauh ,andd carrot amatlebihsanagt popular dikaitkan dengan mata .

2. jauhkan pandangan *sambil mendabik kening mcm tgk bolaa golf .
paling femes dari kecik mak bising smpai skrg , tgk tv+baca buku tu jagan dekatdekat jauhjauh sikit . nnti rabun ta comel pakai crmin mataa , huh comeel apee org pakai spek :D stylee ,HHA . andd tgk tv elakn secara berbaring sbb bolee effect kerosakan mata jugak .andd last but not least iiisss menhadap PC kesayangan yang susaa gilaa nak dilepaskan atlst 3jam sehari ,aduh .jauhkan sekurangnya 20cm ye anakanak .

3. rehatkan mata anda
paling femes nak mati letak timun dekat mata ken . but adaa yang lagi simple dari itu iaituu jengjengjeng ...kelipkan mata anda pun sudah mencukupi . kurang kelipkan mata akan membuat mata kering dan timbul ketidakselesaan seterusnya mengundang kecederaan kecil dan apabila digosokgosok menjadi besarlah kecederraan itu .jadi keliplaa mata selalu *sila tepati masa dan tempat yg sesuai -jgn kelip sesuka hati .

4. eyedrop
untuk mngelakkan mata selalu sengalsengal titiskan lah eyemore untuk memberikan kesegaran selain menguntungkan syarikat berikut .

5. innershine pati ayam brand
mata bersinar bak Diana Danielle lah konon . oke nak menguntungkan diri macam mak kataa pakai air zamzam lagii elok .natural :DD mataa lawaa jugak nnti .

6. check in andd out
oke kiraa dah teruk sangat pergilaa chck mataa dekat manamana pakar mata berdekatan .if tercatat kene paki spek redaa kan hati lapangkan dada pakai ajaa laa tayah banyk bunyi .

ini sahaja buat sementara sedikit info basi yang dah nak lupaa dalam kepalaa , sendiri pun tak praktikkan tapi InsyaAllah akan dipraktikkan .


andd so esk pagi maybee balik KEDAH :DD adaa wedding cousin . haa lagi panaass tema merah pulak , amek kaw pakej dari baju tudung sampai ke mataa merah meriah semuaanyaa .lupaakan pasal cntck lens merepek tu , ni riginal punyaa merah :DD semogaa mata sepasang ni kembali normal sebelum wedding mari doaakan ramairamai . AMINN .
p/s : reendu tok *+ amer sangatsanagt , nantikan kemunculan cucu mu ini :)

rezekiALLAH .

Assalamualaikum , hey readerss . today is such an exciting day for me after a week without online-ing sebab line broadband sucks ! since this morning line becomes better and better .
entah apaa nak post pun tak tau but still gatal jugak tangan ni nak menaip . ikut kan jea lah tekan apaa yang patut . andd since itchyitchy jugak tangan so adee lah melayang satudua idea nak tulis apee .since excited tadi jalanjalan jumpee earphone HELLO KITTY :DD *bapak excited nak mati tuhan jea tauu* . tak pikir panjang terus amik bayar kat cashier . annd jugak nampak this piggy-bank DINO pulak tu .

aw aww comel nak matii kepalaa HELLO KITTY tersepit dalam cuping telingaa yang lagii comel ni :)
yeah ini diaa DINO sayaa :D semoga dengan adanya DINO ni saya akan belajar menabung .


DINO : kembarkembun sayaa yang bagii , grr .
ouh , ini nadi utamaa .takdee dia tak laluu nak keluar jalan . HHA , ini yayien yang bagi even dah lamaa die bagi baru ade masee nak tayang dekat blog ni haa . thankss sayang :)


oke donee , ini laah rezeki ALLAH bagi sejak sengkek tadee duit nak memewahkan diri dengan HELLO KITTY & DINO stuff . Alhamdulillah :DD

gadoGADOgado

ouh tak payah terliur sangat lahh, ni bukan gadogado special ChickenRiceShop (yg dgmbargemburkan dlm iklan radio) ,bukan jugak gadogado kusam acik dining ,aptah lagi gadogado yg dplelajari ktika zaman seklh *uheek* yg bosan nak mati semua potong julienne dan dicelur .cut the crap ,

me ? ouh i loves gadogado .*bukan sayuran merepek tu ,eeyew even pelik bilaa didengari , saya sukaa bergaduh .*ye tau ,susaa nk pcyee budak kecik comel muka suci ni sukaa gaduh* HHA :) tp hakikatnyaa itulah iye . macam yg dirancakkn dlm FB td , seronok bergaduh . slain mrpatkn sltulrhim , ianya akn mnjadii memori utk dingati .macam org cakap knngan pahit tu lebih mudah diingati .macam jugak - bende buruk tu semua nampak bnde elok dpn mata pn tak pndg .*eh , tk tauu la ade kne mngne ke tak* .oke SUDAH !

berikut senarai teman gaduh perang mulut 2010 mngikut ranking memori terhebatt :

FARAHHUSNAAZULKIFLEE
- sejak pindah Tulip ni almost tiap kali waktu sembahyang kita akan gaduh kan, grr .geram una degil tanak giveup langsung .tp BEST ! mulut longkang una bg dushdush ,kdgkdg smpai rra tching balik dgn una .
-funn about una tiap kali gaduh lpas isyak ,(ouh sbnrnye saya cuma ngntuk + dh tkdee tnga nk gado ) bt una igt rra tching kn ? then she will txt me messages about friendship

cth :
a - kaw rase kite kawan sampai bilaa ?
b - smpai mati .sbb aku syg kaw ,
a - hm :) kaw rase kite kawan sampai bilaa ?
b - 5 minit jea lagi .
a - apa yg kaw ckp ni ? kate kawan sampai mati .
laluu si b hanya tersenyum , slps 5 minit si a melintas dan nyaris trlnggar lalu dslmatkan oleh si b .
benar kata org tuatua , bile hyat kita hampir tamat , kita dapat rasakannya
b - aku tepati janji aku , berkawan dgn kaw smapi mati , llu trsnyum gembiraa
si a hanya mampu menangis ....
adkh anda kawan seperti si a ?

lalu disebabkan tkdee krdit nk rply ,tuliss laa memo nk jaga hati
a- saya akan tunggu kereta seterusnya utk langgar saya pulak :) kita boleh sambung borakgosip dalam kubur .sebab bagi saya awak kawan saya sehingga saya bertemu Allah .*lpas jumpe Allah tanak kawan dgn awak dah ,HHA


YAYIENMUHAMMAD
- ouh diaa ni , mmg sukaa kacau diaa .grr .tp kurang BEST gaduh dgn yyien diaa kuat nanges .tp itu laa yg manis tentang diaa :) kalaw ikutkn banyak stry nak ceritaa pasal gaduh dgn yayien , sbb almst 2 tahun kite asek perang mulut kan yang ? grrr , tp kdgkdg mls takut berlarut , slh sorg akn ckp - eh dh laa malas nak gaduh kang lain jadii . tp suke bilaa die pujuk die buat memo tah apeape ,HHA .

AZUREENAZIZI
-hey babe :) yeah i know kitaa gaduh GEMPAK kan ? siap main makbapak lagi ,grrr .tanak laa ceritaa pasal gaduh kitaa tu .kitaa bnyk lagii gaduh sampingan kan ?HHA ,eh taak , you cepat mengalah ,tapi zie yg akan rra igt smapai bilabilaa .kita TWINS paling SWEET kan dekat ERT ,hha . yg lain nak mengancam macam kitaa :)

LEYHAJAMALDIN
-ouh ni minah jepun sorg ni ,ei geramgeram .ta sukee gaduh dgn die .TAKDEPERASAAN ! org tching pn die buat bodoo bukan reti nak pujuk .kdgkdg aku pn giveup tching dgn kaw tauk :(
tapi sekarang tak dahh , sudah faham kaw sangat mmbuatkan aku rase bosan gaduh dgn kaw , so better aku senyap jea , nk tching pn ta gunee kaw bukan nak pujuk .tapi sumpah aku takan lupaa kaw yg tadee prsaan bilaa brgaduh .*tp hal cintancintun melonjak perasaan tu ,

IDANADIRAISA
-heyy :) ida takut lipas ,takut gelap ,takut sorgsorg ,malas mandii ,sukaa tidur , kuat merepek ,sukaa tipu perasaan sendiri . HAA ,ida same mcm yayien klaw gadoo cepat giveup .tp idaa tk buat memo merepek ,more economical ,die tulis msg then bg phne so brbalas lah kami , jmat kertass katanyaa , whatever lah syg .

FATINNAJWAUZAIL
-hey , ini girlfriend saya paling sweet . die takpernah tinggi suaraa (even die kawan saya paling tinggi) ++
die akan cakap 'sayaawak' . even gelii sikit tapii layan jea laa . sukaa bilaa wawa ceritaa pasal mak wawa , ceritaa pasal fiee + wawa nasihat rra . rase mcm adaa kakak .tp wawa sukee gabraa + muke bersalah lebih . wawa klaw tching susaa mau pujuk .

NERXMCKENZIE
-oke ini baru kakak betul sayaa :) dulu kecikkecik kitaa sllu gaduh kan , sbb aku benci kaw dulu , semuaa kaw buat mak bagii aku buat mak ta bagii , erghh! HHA , skrg dah okee :)
sejak kakak cakap mcm ni ,(dulu kan sllu gado dgn mak *skrg pn* so nnges laa sorgsorg)
then kakak cakap - hey , nape nnges ni ? ckp laa dgn aku , apee gunaa ade kakak klaw tanak share msaalah .
grr sejak tuu tiap kali gadoo dgn mak sayaa ceritaa dekat kakak kan ? HHA

AMJADKR
-ouh diaa ni .aw awww .banyak sanagt gaduh dengan die . tp bilaa tkdee sunyii :( reendu nak gaduh dgn kaw adik <33>
diaa SWEET sllu tolong angkat barang ,grrr *amek ksmpatan laa* ++ dia lagi romantik dari pakwaa saya sendirri .HHA , btw , adee ke patut awek die cubaa nk baikbaik dgn aku ,siap ajak wbcam lagii ,grrr . i want the best fer him tauk .prbaiki diri anda dulu .

FARAAELEENARAFIDI
-haa ,awak pun ! kitaa suke gaduh kan , yea saya tau semuaa salah sayaa .sayaa yg mulakan dulu ,grr SORRY SAYANG . tp dah okee kan , geram dgn awak tu jea , tk reeti nk jagaa prngai sendri .tp klaw adee probs BEST share dgn awak :) sngt understanding .

utk yang tidak trsenarai - pergaduhan bersama anda belum cukup me-memorikan diri ini , cubaa lagi tahun hadapan :D oke , utk 2010 tutup buku gaduhgaduh .

utk PNMARINAABAS - anda peninju terhebat saya ,tiap tahun kitaa gaduh kan ? eh almost tiap harii .grrr . SORRY MAK ! SAYANG MAK SGTSGT .susaa nk kawal diri ni dari melawan ,nsib baik ta kene halau rumaa .hmm ,


ego manusia

ouh ergh *sigh* .penat kene tanggung perasaan sediri ,letih memikirkan semuaa bende ni .entah apaa punca masalah utamaa pn tktauu laa .obviously ego masingmasing . ni bukan macam lagu GreySkyMorning-Ego ,btw anggp jealh lagu tu jd bckup song utk entry ni .andd
WARNING : entry ni bosan dan berjelaa ,ta payah laa baca ,

seronok kan bilaa ada kawan , share ceritaa gelak tawa sedu sedan tangis pilu . kawan boleh buat bilaa dh kitaa lupaa semua masalah yang adaa . tapi bila dah sendirian macam ni , semua masalah datang menghantui . enth laa ,enrty ni macam beremosi sikit .

last night , im verry sure it was not a dream .lepas habis borak dgn wan *dgn muka mamai mata stim sangap nk tidur , sdnlly i hd rceive a cll . ta sempat angkt so brtukr lah die kpd missed cll ,unknown number . so pergi matii laa malas nak layan .about 3am trjge dr tdur dek bunyi kucing gaduh blkg ruma ,erghh ! then lampu hndphe murah ni brkelipkelip minx perhatian .ku gagahkan jugak laa tangan ni mengapai hnphe tanpa mmbuka mata lalu ditekan punat hijau tu .

-sunyi .
-HELLO ,sape ni ? nak ape pagi buta ta reti tidur ke ha ?
**breathing**
tuuutt *panggilan dimatikan .
WHAT THE HELL !
TERGAMAM TERUS MELOMPAT BANGUN
mmg rasa nya tk brmimpi .cek phne balik mmg betul ad rceive call , bt this time *private number* erghh !

eh ,im very suree its u .aku kenal sangt cara kaw nak takutkan aku malammalam .come on laa .ggrrr ,wlaupun dah dekat berabad kaw tching dengan aku andd sampai skrg pn masih mnympan dendam ,please laa . i missed you so much ,dah penat aku cubaa lupakan kaw . andd i make it .saat aku dah selesaa macam ni kenapa kaw muncul balik ? kenapaa sekarang ?
penat tau tak tanggung perasaan macam ni .kaw apee tau ?janjii dendam kaw terbalass kan . sukaa buat aku sengsaraa .terimaa kasih laa ,

tak cukup dengan tu ,terang benderang bilik- terus bukak kotak lamaa carik album memo die , erghh ! kaw sedar tak betapaa pentingnya kaw dlm hidup aku selama ni ? sampai album memo tu penuh dengan nukilan kaw sorg jea .lalu ditiup habuk debu *smpi kene selseme dtmbah pulak dgn hdung brjrawat :( ats memo berkurun tu .dengan mata lebam tk cukup tdur ala-ala panda ,dibaca satu persatu memo zaman monyet bercinta .

seyum sorgsorg ,kejap menangis ,kejap tergelak ,kejap menguap ,kejap bersin ,tambah lagi main rambut berangan nak kawen dgn kaw .erghh !

I MISSED YOU SO MUCH . PLEASE FRGIVE ME .LUPAA KAN JEA CERITAA LAMAA BOLEE ?

hati aku tertutup dekat orang lain selagi kaw tak kawen .grrr ,
HHA


jauh dmata dekat dhati

bilaa dh jauh baru hargai . deketdekat pndg pun tak sudi .

tu laa die manusia ,mane reti mnghargai , bila Allah dah tarik baru padan muka .
entry ni bukan nak cerita peninggalan arwah adik .
OUH NO WAY ! diaa ade lg laa .
cuma balik kg jea .tu pun dah spruh gilaa merindui .grrr .mmg agk dh lme tk menatap muke kingkong die tu .
even die tu mmg tkde rupa seorg adk mmndangkan saiz kami pun sangat berbeza , namun lubang hidungmu tetap menjadi pujaan hatiku ,grrr .

bodyguard full time .
see ,kan dh cakap muke die mcm kingkong =_='
*namun tetap menawan hati :)
soulmate retarded saya :DD
yea i know , even selalu dibuli ditarik rambut dipicit hidung ditepuk dahi .
he is still my only HERO .

seribu penghormatan : AMEER AMJAD
*ddk kg mengaji laa dik .toksah sebuk kerjee .


GAHHH !

GAHH ! -ni bukan watak Timmy dalam FailyOddParents yg masa die mmbesar jadi hensem tu .grr ,badan die brotot tau .malangnya krtun jea *sigh*
so far my holiday getting better -bukan sudah ada peneman , i think i had found new intrest fer my hliday *and im veerryy sure it will not last long* smlm lepak rumaa wan tgk bolaa ,grrr .bole catat sejarah tu tgk bola dr mula sampai habis .siap jeritjerit lagii .finally give a big clap fer Malaysia5-1 tuu .tp macam bosan sbb Laos pn *tkdee la hebat mane* .
oke fer today plan online sampai malam ,grrr line pun macam nak gilaa kejap ada kejap takdee -bak kata una macam chipsmore .HHA :) *lapaa laa pulak .

oke smlm trbce newspper about marriage of 14y/o girl with her 24y/o techer .
LIKE WHOA ?eh betul ke ?macam ta percya .eh entah laa ,tk tau nk komen mcm mne .mmg la baik kawen awlawl ,elak zina whtever .but tak rase trllu awal ke ? oke fine org duludulu pun kawen awl .even Siti Aisya sendiri pun kawen dgn Nabi masa kecik lagii .tapikann ... ish ,ta puas hati laa .erghh !*sebok jea lh aku ni ,biaa laa die nk kawen pn*


awal muharam

dari smlm mak sebok suruh mandi wajib cepatcepat so boleh sambut maalhijrah .but bagun pun dah tengahari rumah sunyi macam kandang babi *eh tak ,new neigbrs rnovate ruma macam nak gilaa bising *reendu nak balik hostel*
ERGHH !IM SO FU*CKING BORED !bole kasi hantar itu angel kasi teman sama saya ?eeieiii apa nak buat ?BUNTU BUNTU BUNTU ! ni pun baru cuti brpa hari ,i have another 10days to spend alone , hah THANKS ALOTT ! tu tak kire lagi days tunggu results .

nasib baiklaa dapat PLKN -*menghampakan sikit laa ,dekat Banting jea .ouh i really feel wanna kill you ida -sumpah jeles kaw bole dapat SABAH .erghh !

p/s :to anyone yg rasa simpati dengan saya pls drop by my house ,amek saya bawak laa pergi manamana .

kasih sayang .

hey :( saya confiused ! sangatsangat , mcm mne nak express feelings dekat someone ?
i mean like selain dari 'iloveyou' .eh ,kaw bole faham sendiri kot .its too obvious !
maybe cara die express salah .tapii ,entah takde siapa salah dalam hal ni .eh entah laa .tak tau nak komen macam mane dah . hm ,susah kan .masingmasing hati keras .
diaa jea nak menang .diaa jea sentiasa betul .
cubaa laa mendalami hati masingmasing .
sacrifice sikit bole ?hm nvrmnd laa ,i understand you more .i used to be you .
eh dah laa tu ,*perasaan sendiri pun tak tau sebuk nak msuk campur perasaan orang
.ingat laa sayang ,i always loves you ,and its not just a word .
*saya pun tak reti nk express mcm mne ,srry . ni jea yg trmampu .and thanks fer the night .tday dah kene tido sorgsorg :(

ITS OVER BEBEH !


kehadapan blog yang budiman ,

just because u can't see ,dosnt mean im not there .
just because u cant feel ,dosnt mean i dnt care .

sudah sekian lama rasanya tidak derutus kepada tuan hambaa ,
*ahh sudahh .


penantian suatu penyiksaan

again ,saya asek merisaukan diri pasal spm ni .*bile nk habis ha ?penat laa tunggu*
but ,still tak de inisiatif diri
untuk jadi pengerak kemjuan negara *amende aku mrepek ni .takut sangat ,and still bule onl lagii ,
tak reti nak insaf .*suke hati laa kan .banyak sngat dpt memo keprihatinan masyrakat bagi moral support utk spm .and that had makes me lagi rasa takut-even dorg ckp jgn takut lagi laa brtmbh takut .so i guess mmg tak kan onl lagi dah until last paper ,
and so ,good bye DINO :) i will miss you A LOTT .

SPM 2010 -
selasa 23/11 (1103/01) BAHASA MELAYU (1)
(1103/02) BAHASA MELAYU (2)

rabu 24/11 (1119/01) BAHASA INGGERIS (1)
(1119/02) BAHASA INGGERIS (2)

khamis 25/11 (1249/01) SEJARAH (1)
(1249/02) SEJARAH (2)

isnin 29/11 (1449/01) MATEMATIK (1)
(1449/02) MATEMATIK (2)

selasa 30/11 (1223/01) AGAMA ISLAM (1)
(1223/02) AGAMA ISLAM (2)

khamis 2/12 (1511/01) SAINS (1)
(1511/02) SAINS (2)

rabu 15/12 (8542/01) PENYAJIAN MAKANAN DAN MINUMAN

isnin 20/12 (8541/01) PENYEDIAAN MAKANAN BARAT DAN TIMUR


dan kemudian berakhirlah jiwa saya sebagai seorang pelajar sekolah ,ngee ~~


hey shit

"WTF ?eh ,gi mati lah sial .ape msalah kaw ha ?aku tk kcau hidup kaw then jgn kacau hdup aku .WTEVER ! FU*K YOU ! !@#$%^&*@$%^^%##% .igt hidup kaw bole senang ke mcm ni ?tak yah nak hasut die lahh ,kaw tu cuma kawan die .aku lagi penting dlm hidup die dr kaw .ap mslh kaw ha ? kaw mmg tak puas hati dgn aku ckap lah sendri ,yang kaw g cakap ngn die aphal ?kaw ade hati dengan die ke ?bnde ni bole setel ke klaw kaw ckp dgn die ? .tengok lah kaw ,siap kaw klaw aku jumpe , cube la matang sikit budak kecik ,"



hey binatang ,dgr sini baik baik .aku sikit pn tk goyang dgn prngai unmatured kaw oke .aku ade pendirian aku sendiri .mmg aku bnyak msalah pn ,
and aku tak perlukan kaw utk tmbh koleksi masalah aku oke ,
hidup aku mmg senang macam ni ,and aku tak hasut betina kaw tu ,mmg aku cuma kawan die ,
nak dbndingkan dengn kaw yang konon cinta mati die *cinta mati ?rase nk bunuh diri jea.
and aku rase buang mase aku bcakap dengan kaw ,banyak kali dah aku cakap dengan die yang aku sangat membenci kaw ,then mcm biasa kebodohan betina kaw tu ,klaw bole seeemuuuaaaa bende nk cerita .
srry to say lah ,mmg kaw kawan aku ,BFF ! but ,kaw sndri tau kan prngai aku ,then knpe msti kaw buat bnde yg sama lgi ?tak sedarsedar lagi ?nak kene maki face-to-face lagi ke baru nak sedar ?and FYI ,if aku ni LESBIAN pon ,aku TAK HADAP DEKAT AWEK KAW LAA .

random awesome .

hey ,again - me ! tiga kali in *tk smpai 3hours .so soo tired .baru balik OU .carik hadiah tadi .hangout dgn beilla :)) baru balik .worth it .jln dgn kak Amy jugak ,dpt T Padini ,yeay !tak sia sia g melawat dkt Speedo tadi .beli kek fer my mum brthday .present utk Geng12 ,makanmakanmakan lagi .dah tak larat ,kenyang sangat .thanks utk semua yang menceriakan hari saya hari ni . + tk lupe jugak dkt ayah yg bg pelepasan keluar today ,tk sngka dpt kluar jugak ,ylaa ,SPM kan like 'esok' bg die .hha
mak bace kad kami :)


i always loves you even when u'r closing ur eyes .hha

cute sngat card ni kan ?
abg+kak amy =one relxing bubble bath
kakak =one big hug
me= breakfast in bed
ameer =one hour of peace ang quiet .hha




n talk like shit -saya nampak awak, again dgn prmpuan tu lagi ye sayang .stop pretending laa ,saya pun tak hadap dgn awak lagi .im change oke , saya bukan emma yg dulu awak kenal .saya dah membesar ,*kan kepeng ,hha .jijik saya tgk muke awk tau tak .dah ,takyah seboksebok dtg rumah lagi .geli laahh !

JAMUAN PRS 2010

hey ,makanmakanmakan lagi .*tu yg mak ckap . hha .so lst week got Hi-Tea dkt Orkid Hotel ,Melaka . AWESOME ! speechless pn ade , like WHOAA , dgn spcial sprise dr junior jugak .
korg the BEST lahh .and and sangt tersentuh dgn nynyian korg tu . lagu tu BEST !



persembahan nyanyian junior PRS RAWKS !
mak mertua tak jadi -_-'
hadiah dr menti ,-susa bile menti 3serangkai .hadiah pn same jea .
*tag harga tak bukak RM15 .hha

fer the frst time ,i won a lucky draw-secara sah ,
SANGAT TK PERCAYA .

obviously , i had such a great day with you guys ,seronok ngumpat dan kutuk gelagat masingmasing .hha ,
PRS SMV(ERT) DUHMS MAJU !
HIDUP PRS !
*terover pulak ,

menggilap mutiara .

P/S ; nnti lah saya update ,nk grak OU beli hdiah Geng12 + bday mak saya esok :)) balik nanti update oke . love ya !

-------------------------------------------------------------------------------------------------
oke saya dah balik dr ou .cut off the stry dlu .now crte psaal mnglap mutira oke .
hey peeps , so hari tu ade program sklh 'MENGGILAP MUTIRA' .for those top 40 stdnts :)
dkt Golden Straits Villas ,PD . SUPER AWESOME ! makin intrsting bile geng almost lengkap , just spoilt GENG 12 tak cukup jieha dengan idot :(

kami ikut ketinggian :)
*saya bukan paling pendek ye ,hha
such a great dinner dekat Teluk Kemang :)
we'll be missing you bus -_-

bnyk lg pics dkt fb ye .
hey , we hve such a GGRRRRREAT days teachers -thanks buat program ni :)) ++ kudos fer cikgu Jasmi ,wlaupun idea buat letter utk mum tu kind a humilating ,but it works .and cheers fer ustzah fadilah , boleh cam ank gajah saya .hha .


raindrop

A single drop of rain may seems like a small thing .

But you must remember , - it never comes alone .
it has friends .

And when they come thumbling out of the sky in their millions ,
they have the power to change the world .

They fill the dams that lights our homes ,
nourish the plants that feeds us ,
and lift the great rivers that carry our ships .

In small things , too , they make miracles .

Flowers stand straight to greet them ,
a hot afternoon saftens its glare .
and before they leave for ....
other tasks ....

They may paint a rainbow or two for our
pleasure .

How cam something so small achieve such
great things ?

....... it is possible ,

There is power in each of us to achieve ,
things beyond our imagining .

A power that is at its best and brightest
when many become one .

jumbo dino pumpkin

driving class .

IM GOING TO DRIVING CLASS !
YEEEHAAAAA !

*terover excited .
dear deer ,

IM TIRED !
IM TIRED !
again ,
CIK RARA NI TIRED ,FAHAM ?

esok ye saya update pasal awak .

hostel life


hey peeps ,so this is my senior year .i mean like TAHUN AKHIR sekolah :( sediih .sobsob .belum keluar sekolah lagi dah mula saling merindui .tu sekolah punye cerita .belum masuk cerita hostel lagi .macam dah takreti nk express feelings bila tingalkan hostel .aaaaaaaaa ,lepas ni nak tdur dgn sape ,nak mandi dgn sape ,nak makan dgn sape ,nak gelak nanges dgn sape ? sape lg nak tukarkn baju klaw aku mlas lg .sape nak suapkan makan ?sape lagi nak kupas buah klaw bukan yayien .hmm :( sape jea nak mara aku klaw aku tak smbhyang nanti ?n last but not least , sesi mengumpat kita macam mane ? heyhey ,igt tak malam kita ?sesi luahan perasaan .makin menggila .
so kami beraya bersama dimalam brthday party july augst sept .
i heart you alott .

HARI TERBUKA ASRAMA .
so smlm ada hari trbuka asrma .macam nak gilaa kemas dorm buat keceriaan pukul 2pagi baru tidur .ada laa rupa dorm lepas dihias .klaw tak dorm masing masing cuma ada rupa habitat manusia .macam biasa kerja kami round dorm macam nazir ,kami cuma melawat dorm utk amek doorgift kamu yea kanak kanak .hha .tapi bnyak dpt weeyy ,but not bad lah dorm form4 .
kalaw nak dicatat bole dikirakan kami pengutip doorgift trbanyak .hha ,penuh balang gulagula ,jimat jugak duit ,hha .hey ,kitorg tak curik tau .